__________ RETRO FOOTBRIDGE __________

(Tijdelijke) Voetgangersbrug nodig? – Retro Footbridge

Een voetgangersbrug is ideaal als tijdelijke of permanente configuratie zowel over wegen als spoorwegen en rivieren. De oorsprong van deze Retro Footbridge voetgangersbrug (RFB) , een bijzonder compacte brug, ligt in Engeland. Het bewezen paneelsysteem is daarnaast bijzonder flexibel. Het biedt daardoor een oplossing voor diverse toepassingen van inzetbaarheid.

Retro Bridge gebruikt deze vakwerkconstructie, om u een lichte en stabiele hulpbrug voor fietsers en voetgangers aan te bieden. De voetgangersbrug is niet alleen een compacte oplossing voor voetgangers en fietsers, deze kan daarnaast ook dienen voor kabels en leidingen, strooiwagens en ambulant verkeer.

De Retro Footbridge voor een maximale belasting – conform NEN 6706 of EURO code I – III – naar de huidige Nederlandse normen berekend en geconstrueerd. 

Safety first!

Bij Retro Bridge vinden we veiligheid een belangrijk topic. Bij ons wordt een voetgangersbrug, ook wel loopbrug genoemd, ook bij grote overspanningen altijd comfortabel en veilig uitgevoerd.

Wanneer u tijdelijke bruggen nodig heeft voor fietsers en voetgangers speelt veiligheid een belangrijke rol. 

Fietsers en voetgangers moeten uiteraard door middel van de brug veilig van A naar B kunnen komen. Door de meer dan schouderhoge panelen, biedt de passant ook op beperkte bouwplaatsen een veilig gevoel. Het tegen het vakwerk aangebrachte geplastificeerde harmonicagaas zorgt voor een gesloten transparante zijde linkse begrenzing.

Kosten van een voetgangersbrug reduceren?

Capabel om kosten voor de klant te reduceren, kunnen wij de RFB voetgangersbrug levering in een vrije overspanning van 9.144m tot en met 57.912m. Deze overspanning is te verlengen tot een indrukwekkende 67.056m, in meerdere deeloverspanningen. De lengte is een veelvoud van 3.048m. Het Retro Footbridge system een aantal geïntegreerde technische details om het comfort en de veiligheid van de gebruiker te garanderen.

Alle systemen kunnen worden getransporteerd per schip naar de locatie, maar ook per as naar de bouwplaats. Op locatie waar ze snel met een telescoopkraan gemonteerd of gelanceerd kan worden.

(Tijdelijke) Voetgangersbrug huren of kopen?

Of u nou een tijdelijke brug oplossing nodig heeft of een vaste brug, met onze jarenlange ervaring weten we zeker dat we u van de juiste oplossing kunnen voorzien. Daarom kunt u bij ons zowel een voetgangersbrug huren of kopen.

De RFB voetgangersbrug , een compacte en veilige voetgangersbrug. Snel en simpel te monteren. Wij bieden u een complete service aan; ontwerp, levering, montage en demontage – om uw probleem weg te nemen.

De RFB voetgangersbrug biedt de klant onder het brugdek de benodigde ruimte om kabels en leidingen te verwerken tot een diameter van 100mm. Als alternatief kunnen leidingen aan het vakwerk of achter de radkeerder worden gemonteerd. Wanneer de brug enkel maar leidingen zal dragen, kan naast de leidingstraat een veilig looppad worden gecreëerd voor de benodigde periodieke leiding inspecties en onderhoud.

Wilt u nog meer informatie ontvangen rondom een (tijdelijke) voetgangersbrug huren of kopen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen! Vergeet ook zeker niet om bij onze projecten te kijken. Hier ziet u onder andere ook hoe wij de Retro Fietsbrug hebben geplaatst!

____________________ TECHNISCHE DATA ____________________

footbridge Euro code
– Belastingen conform NEN 6706 of naar EURO code I – III

 
Afmetingen
– Variabele lengtes in een veelvoud van 3.048mm
– Flexibiliteit met varianten (SS, SSR, SD en SDR)
– Overspanningen tot en met 57,9m
– Grotere bruglengtes met tussensteunpunten zijn mogelijk
– De constructiehoogte is 2,23m
 
Water dicht rijdek
– Overlappende dekstrippen in de lengte en volledig afgelaste radkeerders in de breedte
– Een epoxy hars slijtlaag met rode steenslag 1 – 3mm, zorgt voor voldoende grip
– Veilig voor zowel voetgangers als fietsers

 
Verdere bijzonderheden
– Snelle montage door pen-gat koppelingen
– Hoogwaardige pen beveiliging
– Alle opleggingen zijn te monteren voor het inhijsen van de brug
– Stabiele schampkanten (15cm breed)
– Verzinkte schouderhoge vakwerkconstructie met geplastificeerd gaas afgespannen
– Leidingdoorvoer onder het dek mogelijk
– Trappen met fietsgoten en torens zijn leverbaar
– Toegang voor ambulant verkeer of een strooi-veegwagen
– Zeer comfortabele brug voor voetgangers, zelfs bij extreem grote overspanningen

Specialist en leverancier in toonaangevende brugsystemen

Hoge staalkwaliteit & (de)montage service

Permanente, tijdelijke en noodbrug oplossingen op maat

Gecertificeerd aanbieder modulaire bruggen in Europa

“Retrobridge gaat elke brug uitdaging aan”
Hoe kunnen wij uw uitdaging overbruggen?


Velden met * zijn verplicht

retro footbridge voetgangers brug maar daarnaast ook hulpbruggen behilfsbrücken pontons roro-facilities. En andere oplossingen zowel temporary bridges als heavy girder bridge. Voldoen aan alle normen van NEN als ISO.

CONTACT MET ONS
T: +31 (0)73 640 87 70
E: sales@retrobridge.com
A: Bruistensingel 120
    5232 AC ‘s-Hertogenbosch